Η απόλυση από τον Σκάι του Άρη Χατζηστεφάνου και 15 ακόμη εργαζομένων

Από το Ξυπνήστε ρε αντιγράφω άρθρο για την απόλυση του Άρη. Να θυμίσω ότι είναι ο φυσικός παραγωγός του ντοκυμαντέρ «Debtocracy» (Χρεοκρατία). Τυχαίο;

Κατ῾αρχήν Mαζεστίξ σε ευχαριστώ που μου έδωσες την δυνατότητα να αναρτώ τις ιδέες και τις σκέψεις μου στην σελίδα σου.
Επίσης ζητώ την επιείκεια, τόσο την δική σου, όσο και αυτών, που θα έχουν το κουράγιο και την υπομονή να τις διαβάσουν.

Στις 31 Μαρτίου ο ρ/σταθμός σκάι ιδιοκτησία Αλαφούζου(τι πρωτότυπο, εφοπλιστής
να είναι και ιδιοκτήτης ΜΜΕ!!!) και με διευθυντή προγράμματος τον Άρη Πορτοσάλτε απέλυσε τον γνωστό δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου και 15 ακόμη εργαζόμενους με επίσημη δικαιολογία,την συνηθισμένη σ´αυτές τις περιπτώσεις ,τις»περικοπές».
Δεν είναι και λίγοι αυτοί που θα πρέπει να ντρέπονται στο συγκρότημα Αλαφούζου αν έχουν έστω και λίγη τσίπα επάνω τους…
Ο Άρης Χατζηστεφάνου είναι μέλος της Πρωτοβουλίας »Ένα Καράβι για την Γάζα».
Αντί άλλου σχολίου παραθέτω την ανακοίνωση της »Πρωτοβουλίας» στην
ιστοσελίδα »Βαθύ Κόκκινο»…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα»
Αθήνα, 31 Μαρτίου 2011

Μάθαμε για την απόλυση του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.
Τον Άρη τον ξέρουμε από παλιά… Ήταν μαζί μας στο Στόλο της Ελευθερίας. Έδινε συνεχείς ανταποκρίσεις για αυτά που μας συνέβαιναν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κινδύνεψε μαζί με τους ακτιβιστές στο Mavi Marmara. Στάθηκε με αξιοπρέπεια μαζί με εμάς στην δολοφονική επίθεση των ισραηλινών ένοπλων ναυτικών δυνάμεων στην ανοιχτή θάλασσα και τους ισραηλινούς μηχανισμούς καταστολής στο ανακριτικό κέντρο του Άσντοτ και στην φυλακή της Μπιρ Σίμπα.
Μάθαμε ότι ο Άρης ήταν από αυτούς, τους λίγους, που δεν δέχθηκαν τη μείωση μισθού του. Κι αυτό ενόχλησε. Είναι όμως από τους δημοσιογράφους που εδώ και χρόνια κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Κι αυτό ενοχλεί περισσότερο.
Η Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα” είναι δίπλα του.

Επίσης από την ίδια ιστοσελίδα ο δημοσιογράφος σε ανοιχτή του επιστολή αναφέρει:

To πρωί της 31ης Μαρτίου η διεύθυνση του Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100.3 μου ανακοίνωσε την απόλυσή μου. Θεωρώ ότι πρόκειται για μια προσπάθεια πολιτικής φίμωσης καθώς οι πληροφορίες που παρουσίαζα στην εκπομπή δεν ταίριαζαν με τη φιλοκυβερνητική και φιλομνημονιακή γραμμή που επιχειρούσε να επιβάλλει η διεύθυνση.

Η προσπάθεια περιθωριοποίησης της εκπομπής μου ξεκίνησε πριν από χρόνια με τη διακοπή του τηλεοπτικού Infowar. Συνεχίστηκε με τη διακοπή των δεύτερων μεταδόσεων της ραδιοφωνικής εκπομπής αλλά και τις συνεχείς ακυρώσεις της μετάδοσης τις Κυριακές – θυμίζω ότι στα πρώτα χρόνια σε περίπτωση εκδηλώσεων και δράσεων του σταθμού η εκπομπή απλώς άλλαζε ώρα.

Αρκετά ακόμη περιστατικά έδειχναν ποιο ήταν το πραγματικό «ενδιαφέρον» του σταθμού για τη δημοσιογραφική μου δουλειά: Το βράδυ της επιδρομής στον Στόλο της Ελευθερίας, όταν επιχείρησα να επικοινωνήσω με το σταθμό για να μεταδώσω την έναρξη της επίθεσης από τον ισραηλινό στόλο, ο σταθμός αρνήθηκε να με βγάλει στον αέρα για περίπου μία ώρα ώστε να μη διακοπεί η αναμετάδοση… ενός αγώνα μπάσκετ.

Πολιτικά χαρακτηριστικά όμως είχε και η στοχοποίησή μου για το γεγονός ότι αρνήθηκα να υπογράψω την παράνομη ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση αποδοχών κατά 10%. Οι εργαζόμενοι που αρνηθήκαμε να υπογράψουμε, ακολουθώντας και την προτροπή της ΕΣΗΕΑ, γνωρίζαμε ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η ώρα των εκδικητικών απολύσεων. Η απόφασή μας δεν αφορούσε τις οικονομικές μας αποδοχές αλλά την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο απολύσεις στο ραδιόφωνο αφορούν εργαζόμενους που δεν είχαν υπογράψει την παράνομη σύμβαση. Παρά το γεγονός βέβαια ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση δέχθηκαν τότε τις ατομικές συμβάσεις, ο ιδιοκτήτης του σταθμού αθέτησε την προσωπική του υπόσχεση και συνεχίζει τις μαζικές απολύσεις.

Τις τελευταίες ώρες ο σταθμός επιχειρεί να με παρουσιάσει ως «οικονομικό βάρος» παρά το γεγονός ότι οι αποδοχές μου για το ραδιόφωνο παραμένουν στάσιμες από το 2006 και κυμαίνονταν στο επίπεδο της συλλογικής σύμβασης. Θυμίζω επίσης ότι σχεδόν το σύνολο των αποστολών που πραγματοποιούσα στο εξωτερικό για τις ανάγκες της εκπομπής γίνονταν με δικά μου έξοδα και εξοπλισμό και πως στο παρελθόν μού ανατέθηκε για ένα χρόνο η επιμέλεια όλων των εκπομπών για τα 20 χρόνια του ΣΚΑΪ χωρίς αμοιβή.

Για όλους αυτούς τους λόγους αρνούμαι να αποδεχτώ την παράνομη, εκδικητική και πολιτικά υποκινούμενη απόλυσή μου.

Η προσπάθεια πολιτικής φίμωσης της εκπομπής μου δεν θα περάσει. Οι συνάδελφοι με τη στήριξη και της ΕΣΗΕΑ προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις απέναντι στις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις αλλά και το κλίμα φόβου που επιχειρεί να επιβάλλει η διεύθυνση του σταθμού.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ακροατές του σταθμού και στους συναδέλφους που βρέθηκαν με συγκινητικό τρόπο στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή. Σε αυτούς οφείλω και την πορεία μου στο χώρο της δημοσιογραφίας από την πρώτη ημέρα που συνεργάστηκα με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ το 1996.

Με αξιοπρέπεια
Άρης Χατζηστεφάνου
Δημοσιογράφος

Το βέβαιο είναι ότι ο Χατζηστεφάνου θα συνεχίσει τον αγώνα του από άλλο μετερίζι.
Οι ξεφτίλες όμως του σκάι θα συνεχίσουν να δίνουν την εμετική τους ενημέρωση κομμένη και ραμμένη στα
μέτρα του Αλαφούζου, του Παπαχελά, του Μπάμπη Παπαδημητρίου πρώην συμβούλου της eurobank του
Άρη Πορτοσάλτε, των ΛυριτζιδοΟικονομισάριων,της ανεκδιήγητης Τσαπανίδου, και άλλων ενάρετων.

Advertisements

Posted on Κυριακή, 3 Απρίλιος, 2011, in Καθημερινά, Κοινωνικά, ΜΜΕ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Ε, όχι και δεν ξεχνώ το βρώμικο κίτρινο τρωκτικό! Στην ίδια σελίδα μαζί με την είδηση για την απόλυση ενός έντιμου δημοσιογράφου να υπάρχει και η φατσάρα του Γκιόλια μαζί μ΄ένα ΄΄δεν ξεχνώ», νομίζω ότι είναι Υβρις για τον Τύπο και την Δημοκρατία..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: