Οι επιβάτες του Ο.Α.Σ.Θ. πρέπει να γνωρίζουν

Από τους  Επιβάτες Θεσσαλονίκης

Οι επιβάτες των λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ. πρέπει να γνωρίζουν:

1. Η μη πληρωμή εισιτηρίου δεν είναι ποινικό αδίκημα.
2. Μην δίνετε τα στοιχεία της ταυτότητα σας, σε κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι ελεγκτής, αν δεν σας επιδείξει πρώτα, την υπηρεσιακή του ταυτότητα.
3. Μην δίνετε άλλα προσωπικά σας δεδομένα στον ελεγκτή, πλην των στοιχείων της ταυτότητάς σας.
4. Ο ελεγκτής δεν είναι υπάλληλος, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ποινικού κώδικα, γι’ αυτό η άρνηση να δώσεις τα στοιχεία σου σε αυτόν, δεν συνιστά το αδίκημα της απείθειας.
5. Ο ελεγκτής έχει δικαίωμα να ζητήσει την συνδρομή της αστυνομίας, όταν ο επιβάτης αρνηθεί να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητας του. Ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να περιμένει την άφιξη των αστυνομικών οργάνων, εφ’ όσον δεν έχει τελέσει ποινικό αδίκημα.
6. Αν τα αστυνομικά όργανα θελήσουν να σας ελέγξουν, πρέπει να τους δώσετε τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς σας, για να βεβαιωθεί το πρόστιμο.
7. Ο ελεγκτής ή ο οδηγός δεν έχει κανένα δικαίωμα να δεσμεύσει, να συλλάβει, να κρατήσει ή να περιορίσει με οποιονδήποτε τρόπο, τον επιβάτη, ούτε να κλείσει τις πόρτες του λεωφορείου. Αν συμβεί αυτό καλέστε την αστυνομία, καταθέστε μήνυση για παράνομη κατακράτηση και ζητείστε την αλληλεγγύη των συνεπιβατών σας.
8. Απαιτείστε να σας συμπεριφέρονται ευγενικά και με λεπτότητα κατά την διάρκεια του ελέγχου, όπως είναι υποχρεωμένοι.
9. Δεν είναι ποινικό αδίκημα, το να δίνεις το εισιτήριο σου σε συμπολίτη σου, είναι έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.
10. Αν υπογράψετε την «πράξη βεβαίωσης παράβασης και επιβολής προστίμου», συμπληρώστε και γράψτε κάτω από την υπογραφή σας «με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου».
11.Αν δεν θέλετε να πληρώσετε το πρόστιμο που θα σας επιβάλλουν, ελάτε σε επαφή με τους «ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» για συλλογική νομική αντιμετώπιση.

 

Advertisements

Posted on Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου, 2011, in Καθημερινά, Κοινωνικά, Οικονομία and tagged , , , . Bookmark the permalink. 9 Σχόλια.

 1. ΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.
  ΑΥΤΑ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.
  ΚΑΙ ΓΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΡΙΖΙΚΑ.
  ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ “ΚΙΝΗΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ” – ΦΑΝΤΑΣΜΑ.
  ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ.
  ΑΛΛΙΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΓΡΑΦΕΙ.
  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ?
  ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΛΑΜΤΣΙΔΗ (ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ)
  ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ 6000 ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ?
  ΕΛΕΟΣ!

 2. H “Νομική Αλληλεγγύη Δικηγόρων” αποτελείται μάλλον από τους μετανάστες απόφοιτους της Νομικής Σχολής που φιλοξένησε εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανόν τους έδωσε και πτυχίο και βγάζουν και γνωμοδοτήσεις.
  Πρώτη φορά βλέπω γνωμοδότηση χωρίς υπογραφή του νομικού που την συνέταξε.
  Ποια είναι η θέση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο σύνολό του.
  Δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη του Προέδρου του κ. Λαμτσίδη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζουμε την θέση του αφού συμμετέxει στους ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ σαν ιδρυτικό μέλος.
  Την άποψη ολόκληρου του Δ.Σ. θέλουμε.
  Δικηγόροι είναι και δεν πρέπει να σιγοντάρουν σε τέτοιου είδους πυροτεχνήματα.

 3. Η “Νομική Αλληλεγγύη Δικηγόρων” είναι μια ομάδα υγιώς σκεπτόμενων επιστημόνων που ακολουθούν τη συνείδησή τους και στηρίζουν αυτό που πιστεύουν.
  Αν υπάρχει διαφωνία για το «πάπλωμα» (τη νομική – επιστημονική γνωμοδότηση), ευπρόσδεκτο κάθε σχόλιο και κριτική.
  Ευκαιρία να διαφωνήσουμε με επιχειρήματα, όχι περί της δήθεν αξιοπρέπειας και των πολιτικών φρονημάτων.
  Παρακαλώ, κοπιάστε!

 4. και εγω διαφωνώ με τους δυο πρώτους και ειδικά οταν μιλάνε για τζαμπατζηδες( μάλλων ΟΠΑΔΟΙ του πασοκ είναι) και δεν είναι ο Ρέππας τζαμπατζής που τόσα χρόνια λυμαίνεται το ελληνικό κράτος και δενέχει πληρώσει πουθενά, όπως και οι υπόλοιποι.
  Νομικός δεν είμαι αλλά αν διφωνείται για τα αναγραφόμενα ή είναι λάθος διωρθώστετα.
  Τα άλλα είναι εκ του πονηρού

 5. Στοιχηματίζω ότι σε άλλη γλώσσα δεν υπάρχει το αντίστοιχο της έκφρασης «τζάμπα μάγκας». Όχι γιατί τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν παρατηρούνται κι αλλού. Αλλά γιατί εδώ πάντα μας άρεσαν οι μάγκες. Οι σκέτοι. Όχι οι εκ πεποιθήσεως τζάμπα

  Αυτός που έβγαλε αυτό άρθρο και φταίτε και εσείς που το αναδημοσιεύεται, είναι επικίνδυνος και πέρα για πέρα άσχετος διότι ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.
  Εφόσον είναι προϊόν ΝΟΜΙΚΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ και εφαρμόσιμο στην πράξη χωρίς να συνιστά ΠΑΡΑΒΑΣΗ του νόμου θα έπρεπε στοιχειωδώς να είναι ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΞΕ.
  Ειδάλλως πρόκειται για μια συζήτηση «καφενείου» χωρίς νομικό υπόβαθρο και αντίκρισμα το οποίο όπως πλασάρετε στον κόσμο θα οδηγήσει ανθρώπους σε νομικές περιπέτειες.
  Ρωτήστε τον δικηγόρο σας. Όλοι έχετε έναν δικηγόρο γνωστό.
  Εάν νομίζετε πως θα σας σώσουν κάποιοι δικηγόροι οργανώσεων και κινημάτων ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είστε γελασμένοι.
  Αυτοί θέλουν να δημιουργήσουν ΜΑΖΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ και να εκμεταλλευτούν το κλίμα της εποχής για να εξασφαλίσουν για 3-4 χρόνια δουλειά.
  Τις παραστάσεις θα τις πληρωθούν από όσους έχουν λεφτά.
  Αλλοίμονο στους φοιτητές που πάνω στην τρέλα της νιότης τους και στην φυσιολογική αντίδραση και άρνηση της ηλικίας (δεν τους κατηγορώ) θα μπλέξουν σε δικαστικές περιπέτειες για χρόνια.
  Όσους πιάσουν οι ελεγκτές και δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν το πρόστιμο θα τους συμβουλέψουν να τα βρουν με τον φορέα είτε αυτός λέγεται ΟΑΣΑ είτε ΟΑΣΘ είτε ΔΙΟΔΙΑ να πληρώσουν το πρόστιμο και όλα καλά. ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ότι δεν κερδίζονται αυτές οι υποθέσεις.
  Ούτος ή άλλως αυτό γίνεται και σήμερα.
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ Δ Ι Κ Α Ι Ω Ν Ο Υ Ν ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΜΜ (ΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ)
  Εκτιμώ ότι θα έπρεπε να επέμβει ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και να σταματήσουν τέτοιες παραπλανητικές οδηγίες να δίνονται από κάποιους «γνωστούς» «αγνώστους» έτσι ανεύθυνα στον κόσμο.
  Σε τέσσερα πρόσφατα περιστατικά στην Θεσσαλονίκη ο Εισαγγελέας ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΗΜΑ. Αντίθετα μάλιστα αυτοί που πήγαν για ΜΑΛΛΙ βγήκαν ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ αφού οι ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ που απειλούσαν τον ελεγκτή με μήνυση και τον έτρεχαν στα ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ και το πρόστιμο τους επιβλήθηκε και αντιμετωπίζουν την προβλεπόμενη ποινή λόγω μη κατοχής νόμιμου κομίστρου έαν αποφασίσει ο φορέας να κάνει μήνυση.
  Επειδή τα κρούσματα θα συνεχιστούν ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
  Τουλάχιστον να είναι αυτοί που έχουν δημιουργήσει όλη αυτή την ιστορία και όχι αθώος κοσμάκης που πίστεψε στα δημοσιεύματα του κάθε τυχάρπαστου. ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ

 6. Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Θα ήθελα να ήξερα πώς και έμαθες για το τι συμβαίνει στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ εγώ που με ενδιαφέρει και δραστηριοποιούμαι στο θέμα δεν έχω παρόμοια πληροφόρηση. Μάλλον οι πηγές μου υποσκελίζονται, θα ψάξω για άλλες!
  Πάντως, αν είχες την παραμικρή σχέση με τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης θα γνώριζες τι ακριβώς συμβαίνει με τους «συμφεροντολόγους» και «ανάλγητους» δικηγόρους. Δεν σε χρεώνω, είναι πράγματι αδιανόητο κάποιοι δικηγόροι να ασχολούνται αφιλοκερδώς με τη στήριξη κινημάτων ανυπακοής, το ίδιο αδιανόητο, βέβαια, με την ύπαρξη αυτών των κινημάτων. Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς!
  Όσο για το ότι δεν έχει επέμβει ακόμα ο Δικηγορικός Σύλλογος, έχεις κενό πληροφόρησης. Έχει ήδη επέμβει, στηρίζοντας τους Επιβάτες και μη… ενεργώντας εναντίον της Νομικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης. Είναι αρκετά δυναμική αυτή η επέμβαση;
  Όσο για την εξασφάλιση πελατείας των «καιροσκόπων» δικηγόρων, αφού για οποιαδήποτε νομική εμπλοκή χρειάζεται δικηγόρος, τι πειράζει να πριμοδοτήσω κάποιον που με στηρίζει σε δύσκολες εποχές. Να το κάνεις κι εσύ. Ότι επάγγελμα έχεις, δώρισε προϊόντα/υπηρεσίες σήμερα για να εξασφαλίσεις τη μελλοντική σου πελατεία. Δεν είναι και κανένα κακό!
  Μου έβαλες ιδέες τώρα…

 7. Γεωργιλας Αθανάσιος

  Αγαπητέ/η Παναγιώτου φαντάζομαι ότι ούτε σε άλλη χώρα υπάρχουν με το νόημα που έχουν οι εκφράσεις «ραγιάς» και «γενίτσαρος» για να αποδώσουν το δουλικό χαρακτήρα ενός λαού ή τον αδελφοκτόνο για την άλλη. Και ούτε φαντάζομαι ότι σε άλλη χώρα η ιδεολογία του «κοινωνικού αυτοματισμού» να έχει χρησιμοποιηθεί τόσο πρόθυμα από πολίτες για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εταιριών και των καθεστώτων, ίσως στην Λιβύη αλλά εκεί είναι τουλάχιστον μισθοφόροι αυτοί που τάσσονται με το καθεστώς, εσείς πληρώνεστε; έχετε προσωπικό όφελος που υπερασπίζεστε την εταιρία ΟΑΣΘ; ή είστε εθελοντικά προσφερόμενος/η;
  Προσωπικά προτρέπω τους συμπολίτες μου όχι μόνο να απεργήσουμε στην πληρωμή των εισιτηρίων, αλλά και να αδιαφορήσουμε για κάθε πρόστιμο ή απειλή νομικής δίωξης από δικηγόρους του ΟΑΣΘ ή εθελοντές όπως του λόγου σας.

  Απειλείτε ότι κάποιοι θα ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. Ξεχνάτε ότι ήδη κάποιοι πληρώνουμε πολλά και άδικα και αυτοί είμαστε οι πολίτες, και μάλιστα πληρώνουμε για τις μίζες, τα δάνεια, τα μονοπώλια, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το χάρισμα των κοινωνικών αγαθών σε ιδιώτες και χρέη κυβερνήσεων που ποτέ δεν ελέγξαμε με πραγματική δημοκρατία .
  Επειδή γνωρίζετε την υπόθεση κάπως, αλλά τα λέτε όπως σας βολεύει, σας πληροφορώ ότι στις 4 περιπτώσεις των ελεγκτών ο εισαγγελέας έδειξε ιδιαίτερο ζήλο και κόπιασε μέχρι να βρει μια νομική φόρμα για να γλυτώσουν οι ελεγκτές το αυτόφωρο. Από την άλλη έχουμε και το αδίκημα της παρακώλησης συγκοινωνιών για όποιο οδηγό κοκαλώνει το όχημα του ΟΑΣΘ στην μέση του δρόμου. Υπάρχει και βιντεάκι με σχετική παρέμβαση της τροχαίας που νουθετεί τον οδηγό του ΟΑΣΘ και όχι τους πολίτες.

  Γιατί γίνονται όλα αυτά; Πώς φτάσαμε στο σημείο να έχουμε οι μισοί πολίτες αυτής της χώρας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπει σε αυτό το «δεν πληρώνω» για δάνεια, τράπεζες, ΤΕΒΕ, διόδια, νοσοκομεία, και στον ΟΑΣΘ; Είναι τόσο ψευτόμαγκες αυτός ο λαός ή θα μου πείτε σε ύφος Πάγκαλου ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που με το ζόρι μπαίνει στη βουλή ( και μη σώσει και μπει ποτέ ξανά ); Από την φούρια σας καταλαβαίνω ότι η άρνηση πληρωμής σας ενοχλεί γιατί ελλοχεύει ένα σπέρμα πολιτικής ανυπακοής που όπως έγραψε ο κύριος Χρήστου Στεργ. Μπελλές http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=260842 από την Αντιγόνη του Σοφοκλή μέχρι την Ρόζα Παρκς και τον Μάρτιν Λ. Κινγκ είναι το πιο ισχυρό ΕΙΡΗΝΙΚΟ όπλο κατά της αυθαιρεσίας της εξουσίας. Γιατί αυθαιρεσία και αδικία είναι το 0.90 λεπτά εισιτήριο την στιγμή που μεγαλομέτοχοι του ΟΑΣΘ ( επιφανείς πολιτικοί, δήμαρχοι, βουλευτές και υπουργοί της πόλης ) κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ. Γιατί ένα κοινωνικής ωφέλειας μέσο θα έπρεπε να εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι να είναι πηγή κερδοσκοπίας. Αυτά είναι φυσικά πολιτικά ερωτήματα και οι πολιτικές αποφάσεις είναι στις δημοκρατίες υπεράνω του νόμου γιατί αυτές τον ορίζουν και όχι το αντίθετο. Επομένως με τον πολιτικό αγώνα ένας νόμος που ισχύει σήμερα μπορεί αύριο να αλλάξει. Για αυτό το λόγο αγαπητέ/η μου αξίζει όπως λέτε να «κολαστώ» και δεν πληρώνω αρνούμενος πολιτικά και συνειδητά ένα άδικο «χαράτσι», και σας παρακαλώ πολύ να καταδώσετε το όνομα μου ( Γεωργιλάς Αθανάσιος ) στον νόμο για να με καταδικάσει φυλακή για ένα εισιτήριο, και δεν θέλω, ούτε χρειάζομαι, κανένα δικηγόρο, το αντίθετο σας προτείνω να στείλετε ΟΛΟΥΣ τους «τζάμπα μάγκες» στην φυλακή ή όπου αγαπάτε, να δούμε ποιος θα μείνει έξω να σας πληρώνει τους φόρους μετά.
  Τα καλά ξεμπερδέματα πάντως ισχύουν σε όλους μας και αφορούν πρώτα και κύρια το μνημόσυνο που μας έχουν καταδικάσει όλους, και άντε η γενιά που προκάλεσε αυτή την καταστροφή έχει είτε βγει σε σύνταξη, είτε τα έχει «φάει» τα χρονάκια της, αυτοί που έχουνε ακόμα δεκαετίες εργασίας μπροστά τους ή οι περισσότερο αθώοι, η νέα γενιά, σε αυτούς να τα πείτε τα ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ.

  Με εκτίμηση.

 8. ΠΡΟΣ ΘΕΩΡΕΙΟ
  Επέτρεψέ μου να γνωρίζω πολύ καλά την συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο θέμα. Το γεγονός ότι ο πρώην Πρόεδρος του , ταχθηκε υπέρ του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ή ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟΠ ή ΕΠΙΒΑΤΕΣ ή όπως αλλιώς θέλουν να αυτοαποκαλούνται (αλλωστε στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι π.χ. μπορεί να είσαι έμπορος και να δηλώνεις πολιτικός μηχανικός…λέω εγώ τώρα…) δεν σημαίνει ότι ΟΛΟΣ ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι υπέρ αυτής της αναρχοφράμπαλης κατάστασης. Το γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά ότι μέσα στον Δικηγορικό Σύλλογο υπέρ, ηταν μόνο αυτοί που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και «όσοι» υποστηρίζονται σε συντεχνιακές ή ακόμα και δημοτικές – νομαρχιακές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης και κάποιοι από αυτούς που «βραβεύτηκαν» κατά καιρούς από τον δικηγορικό σύλλογο (εδώ παίζει η αντιπαροχή-αλλά και αυτή έχει ένα όριο).
  Εν κατακλείδι αυτό που θέλω να επισημάνω, είναι ότι γνώμες-απόψεις-θέσεις σεβαστές ή μη από τον καθένα, που πλασάρονται μέσα από blogs σαν «νομικές
  γνωμοδοτήσεις, είναι τουλάχιστον προσβλητικό και παράνομο εγχείρημα όταν παρουσιαζονται σαν γνωμοδοτήσεις. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ…..
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΞΕ.
  Επί αυτού του θέματος μίλησα, εκεί εστιάζω και εκεί θα αναμένω απάντηση τόσο δική σας όσο και αναγνωστών σας.ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.
  Είναι προφανές ότι έχουμε διαφορετική άποψη για την ύπαρξη αυτών των κινημάτων αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Εχουν το δικαίωμα να πιστεύουν και να πράτουν όπως νομίζω. Δεν με αφορά. Αυτό που καυτηρίασα είναι το ΑΠΛΟ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ θέμα της προπαγάνδας με κάλυψη τον μανδυα της νομικής συμβουλής.
  Αφού είστε τόσο ευαισθητοποιημένοι στο θέμα και έχετε τις πηγές σας, τότε νομίζω ότι πρώτο σας μέλημα ,είναι να δημοσιοποιήσετε τα ονόματα αυτών που έχουν συντάξει αυτές τις περιβόητες νομικές οδηγίες. Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που να θέλουν να τους δώσουν συγχαρητήρια για το θαυμάσιο επιστημονικό και νομικό εργο που έχουν επιτελέσει. Αλλιώς αν είναι δικηγόροι και δεν βάζουν τα ονόματά τους από κάτω κάτι κρύβουν , σε κάτι αποσκοπούν ΜΑ ΠΑΝΩ απ΄όλα γνωρίζουν την αλήθεια και την επιμελώς ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ την αποκρύπτουν αλλά την παραποιούν….Γιατί άραγε?

 9. Γεωργιλας Αθανάσιος

  Αν η «ουσία» είναι για σας ένα «διαδικαστικό – τεχνικό» ζήτημα νομικού ύφους, για αν η κάθε νομική γνωμάτευση θα πρέπει να υπογράφετε επώνυμα, δεν έχω καμία αντίρρηση στην παρατήρηση σας αυτή και ως πολίτης εκτός της συντεχνίας σας δεν με αφορά.
  Με αφορά όμως το πολιτικό ζήτημα.
  Σε αυτό αγαπητέ Παναγιώτου σας παρατηρώ εγώ, λέγοντας σας ότι η ΟΥΣΙΑ όπως επικαλείστε δεν είναι άλλη παρά να κάνετε μια πολεμική κατά της πολιτικής ανυπακοής στο ζήτημα των εξοργιστικών μονοπωλίων σας την εταιρία ΟΑΣΘ με την οποία ταυτίζετε τα συμφέροντα σας.
  Όσο παραδέχομαι ότι διατηρείτε ένα ορθό σκεπτικό στο ζήτημα της «επώνυμης νομικής γνωμάτευσης» άλλο τόσο μεροληπτείτε όταν κρατάτε τις «επιστημονικές ευαισθησίες» σας μόνο για τα «νομικά ελλείμματα» κινήσεων πολιτών. Είστε το ίδιο κριτικός για τον νόμο 3920 του κυρίου Ρέππα; Την κατάπτυστη τροπολογία που εντάσσει στο ΚΟΚ τα συμφέροντα των ιδιωτικών εταιριών και ποινικοποιεί ως παραβατικές συμπεριφορές πολιτών προς τις εταιρίες συγκοινωνιών την ίδια στιγμή που τις χαρίζει σε ιδιώτες; Ελπίζω να θυμηθείτε λίγο το σύνταγμα σε αυτές τις περιπτώσεις και να ασκήσετε κριτική και στην κυβέρνηση για αντισυνταγματικότητα και ασχετοσύνη αν όχι για ταξικότητα.
  Αφού είστε νομικός δείτε το σκεπτικό του κ Ρέππα στο ζήτημα του νόμου αυτού:
  «Η λαθρεπιβίβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς θέτει υπό σοβαρή διακινδύνευση την οικονομική και λειτουργική βιωσιμότητα του συστήματος των δημοσίων συγκοινωνιών της χώρας. Η ηθική απαξία της συμπεριφοράς αυτής είναι ιδιαίτερα μεγάλη, δεδομένου ότι η εν λόγω παραβατικότητα επηρεάζει εν τέλει και έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας.»
  Τι γέλωτα προκαλούν αυτοί οι βερμπαλισμοί περί «σοβαρή διακινδύνευση» και «ηθική Απαξία» όταν προέρχονται από τους ίδιους υπουργούς που με τις πολιτικές τους έχουν καταδικάσει σε χρεοκοπία τις δημόσιες συγκοινωνίες;
  Γνωρίζετε ότι το κράτος επικαλούμενο διαρκώς δημοσιονομικούς λόγους, δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τις δημόσιες συγκοινωνίες παρά μόνο κατά ένα μικρό μέρος;
  Γνωρίζετε ότι οι επιδοτήσεις που έχουν καταβληθεί από το 1998 μέχρι σήμερα ανέρχονται σε ποσοστό μόλις 18% των οφειλόμενων κατά το νόμο;
  Γνωρίζετε ότι μόνο το 2009 τα χρήματα που είχε εγκρίνει ο προϋπολογισμός, από όπου δικαιολογούνται και οι φόροι μας, ήταν για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής 610 εκατ και δόθηκαν μόνο τα 140;
  Γνωρίζετε ότι τα υπόλοιπα χρήματα ώστε να βγει το κόστος του έτους τα δανείστηκαν ο ΟΑΣΑ από τις τράπεζες με τόκο 10%; Να πώς γίνονται οι δημόσιες συγκοινωνίες «ελλειμματικές».
  Γνωρίζετε ότι ο μεγαλύτερος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ στις αστικές συγκοινωνίες είναι το ΚΡΑΤΟΣ; ( 500 εκατομμύρια τα χρέη 7 υπουργείων προς τον ΟΑΣΑ ).
  Γνωρίζετε ότι όμως ο ΟΑΣΘ παίρνει στο ΑΚΕΡΑΙΟ τις κρατικές επιδοτήσεις;;
  Δύο μέτρα και δύο σταθμά – Το κράτος «χαϊδεύει» μια ιδιωτική εταιρία και απαξιώνει μια δημόσια.
  Τι γίνετε εδώ πέρα; Πόσο «νόμιμα» και πόσο «ηθικά» είναι όλα αυτά; Και ποιος εντέλει είναι αναρχοφράμπαλος; Εγώ λέω ότι οι πιο μεγάλοι «μπαχαλάκηδες» και «χούλιγκαν» είναι οι βουλευτές. Η ζημιά που κάνουν στο δημόσιο συμφέρον ανέρχεται σε δις ευρώ. Διαφωνείτε; Μπορώ να σας δίνω στοιχεία για εβδομάδες, ( από μια ιδιάζουσα διαστροφή κάνω συλλογή τα θαυμαστά έργα των κυβερνήσεων μας )
  Πόσο «επιστημονικές» είναι λοιπόν οι ύβρις σας όταν αποκαλείτε πολίτες που ασκούν συνταγματικά δικαιώματα για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ως «αναρχοφράμπαλους» και «Συριζαίους» ( το τελευταίο αποτελεί ασυγχώρητη βρισιά ).
  Στους καιρούς που έρχονται αγαπητέ μου θα δείτε απίστευτες αγριότητες και βιαιότητες που θα προέρχονται από μέχρι πρότινος συντηρητικούς πολίτες. Σε εκείνες τις στιγμές θα αναπολείτε τις δράσεις των επιβατών Θεσσαλονίκης ως «ήπιες», «ειρηνικές» και «λογικές» διαμαρτυρίες. Ίσως ακούγομαι λίγο «μεταφυσικός» και επίδοξος προφήτης αλλά δεν θέλει πολλή «πνευματική χάρη» για να διακρίνει κανείς ότι τα χρόνια που έρχονται θα έχουν την εικόνα του annus horribilis…… περαστικά μας.

  Με εκτίμηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: