Διαμαρτυρία Πολυτέκνων στη Θεσσαλονίκη

Δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων «Άγιοι Πάντες» της Θεσσαλονίκης, μετά την έξοδό του από το κτίριο του Υπ. Μακ – Θράκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκανε σήμερα το πρωί (3/12/2010) ο Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες», έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης. Στο ψήφισμα μου επέδωσαν καταγγέλουν την απαράδεκτη και αδιανόητη απόφαση της Κυβέρνησης να επαναφέρει το μέτρο των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση των επιδομάτων πολυτέκνων, ένα μέτρο που… έχει κριθεί αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2010, μετά από αγώνες των πολυτέκνων της χώρας. Γράφουν, χαρακτηριστικά στο ψήφισμά τους:

«Η επάνοδος σ’ ένα μέτρο, που έχει χαρακτηριστεί αντισυνταγματικό, είναι αδιανόητη και απαράδεκτη. Εκτός εάν η Κυβέρνηση στα πλαίσια της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης νομίζει ότι έχει εξασφαλίσει εκ προοιμίου απόφαση ότι το Σ.τ.Ε. θα αλλάξει τη νομολογία του.»

«Η ίδια η Κυβέρνηση στην Αναθεώρηση του Συντάγματοςτο 2001 όχι μόνο διατήρησε τη διάταξη του άρθρου 21 παρ. 2, που προβλέπει ότι: ‘πολύτεκνες οικογένειες… έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος’, αλλά προχώρησε ακόμα περισσότερο και θέσπισε με την παρ. 5 του ίδιου άρθρου ότι: ‘Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους»

Άραγε, όταν θα «ξεπεράσει» η Ελλάδα την οικονομική δυσχέρεια, πόσοι Έλληνες θα υπάρχουν για να την απολαύσουν;

Advertisements

Posted on Παρασκευή, 3 Δεκέμβριος, 2010, in Εθνικά, Καθημερινά, Κοινωνικά, Νομοθεσία, Προδοσία, Πολιτική and tagged , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: